GODT NYTÅR.

Året der gik.
2020 blev et underligt år for os alle. Vi var kun lige kommet i gang med vore aktiviteter, da hele landet blev lukket ned pga. Covid-19 krisen. Det betød mange aflysninger – ofte med kort varsel – men jeg er stolt over, at alle har taget det med godt humør. Det er også en glæde, at måske alle er sluppet fri af virussen og er friske til at møde op i Caféen når vi forhåbentligt kan åbne igen i marts 2021.
Indtil da vil de almindelige Café aftener være aflyst idet vi normalt er 15-24 samlede disse aftener.
Vi har valgt at efterleve myndighedernes anbefalinger idet vores sociale kontaktgruppe hurtigt overstiger de 10 personer og dermed kan være medvirkede til en spredning. Så hellere vente til det igen er sikkert at mødes – så sætter vi alle sejt til for at markere vi er i gang ugen.
I 2020 lykkedes det at gennemføre såvel foredrag som enkelte besøg af foreninger i Caféen ligesom vi vi markerede genåbningen ved en stor grillfest den 10. juni og vi fik lov til at fejre vores 5 års fødselsdag på passende maner.
Årets Familie tur til Hessellund Sø Camping blev igen en succes med hele 46 tilmeldte deltagere. En weekend i børnenes tegn men også med tid til kammeratskab og gode samtaler.
Flagdagen blev markeret af Skive Kommunes Borgmester, der på nettet sendte en hilsen til veteraner og pårørende på dagen. Senere markeredes den i Caféen i samarbejde med Danmarks Veteraner Thy-Mors-Salling, en god og hyggelig dag.
I perioden 28. september til 9. oktober deltog vi i udstillingen ”Gennem Ild og Vand” på Skive Bibliotek. Det var en spændende periode med åbningstale af borgmesteren, 4 veteraner, der fortalte om deres udsendelse og senere foredrag med Kim R. Kock og Jakob Panton. Derudover havde vi besøg af 6 skoleklasser, der fik et godt indtryk af det at være udsendt.
Den 24. oktober markerede vi FN dagen ved at rejse en Mindesten for Danmarks Udsendte i International Tjeneste siden 1948, en flot og værdig dag med de 50 deltagere vi måtte være. Tak til alle for jeres støtte.
Dette blev den sidste aktivitet i 2020 da der herefter blev lukket ned for forsamlinger over 10 personer og dette ser ud til at vare frem til minimum den 28. februar 2021. Vi håber på, at vi kan åbne igen onsdag den 3. marts – sker det vil det blive med markering afstemt efter de gældende regler.
Nørkle Klubben i Skive fortsætter under Covid-19 krisen.
Klubben er for pårørende og veteraner samt personer med PTSD fra andre erhverv med tid og lyst i dagtimerne til at mødes over håndarbejde. Det kan være strikning, hækling, syning, kviltning, knytning af armbånd, ja det er kun interessen og størrelsen af ens hobby, der sætter grænsen. For de der har lyst, kan man også knytte armbånd af faldskærmsliner, både til sig selv og familien men også til Caféen til senere salg.
Der møder normalt 6-8 personer hver tirsdag mellem 0900-1130, startende tirsdag den 5. januar 2021. Her hygger man sig med kaffe, te og en snak om alt der rør sig og selvfølgelig om ens håndværk. På denne måde holder vi liv i Caféen, da alle veteraner og pårørende er velkomne til at kigge forbi og få en kop kaffe, en snak eller rafle og spille, når lejlighed byder sig.
Hold jer orienterede på Facebook og hjemmesiden.
Vi sender jer alle ønsket om et rigtigt
GODT og LYKKEBRINGENDE 2021
og håber i alle må komme raske og sikkert ind i det nye år.

BIRKESØ GRUPPEN, foredrag med Per Harritz.

Omkring 14 personer var mødt op i det gode vejr for at høre om en af egnens modtagegrupper under besættelsen. Per er en kapacitet på området og vi fik mange gode fakta og historier omkring både denne gruppe, men også omkring "Toldstrup", hans ledelse af nedkastningerne samt de farer der lurede hele tiden for modstandsfolkene.

Vi startede med, at Jørn "Grillmester" servere grillpølser med tilbehør og så nød vi kaffen til foredraget. En spændende aften med mange interesserede spørgsmål til Per. En stor tak for din beretning.

Det blev aftalt, at lave en udflugt en lørdag eftermiddag i sporet på besættelsen - vi starter med at besøge museet "De 5 år", herefter beser vi nogle modtage pladser og slutter i Undallslund Plantage, hvor en af to henrettelsespladser for landsforrædere ligger. Dagen sluttes af med fællesspisning. Nærmere tilgår hen over sommeren, så følg med på siden.

Så er Caféen åben igen, og det med manér.

29 veteraner og pårørende mødte op i dag den 10. juni 2020, for at mødes med gamle kammerater igen efter den lange nedlukning pga. Covid-19. Dejligt at se så mange glade mennesker igen og pølserne fik hurtigt ben at gå på. Jørn klarede som vanligt efterspørgslen fint, men måtte alligevel jawe med formanden så alle kunne blive mætte.

Dejligt også at se nogle nye veteraner, en særlig velkomst til dem og på gensyn. Tak til Peter Penner Ulstrup for billederne.

Husk! Vi har Café aften igen på onsdag den 17. juni, hvor vi griller og derefter fortæller Per Harritz om Birkesø Gruppen, en modtagegruppe under besættelsen. Nærmere om dette senere samt tilmelding.

Vel Mødt, dejligt at se jer igen.

Donation fra Søsterloge nr. 22, Dronning Dagmar, Skive.

Onsdag den 29. januar var næstformanden Jørn Bukhave Nielsen og bestyrelsesmedlem Bent Sørensen gæster i Odd Fellow Ordensbygning for at modtage en donation fra Søsterlogen. Det er 4. år Caféen bliver tildelt en donation til vores arbejde for veteraner og pårørende, og vi er meget stolte og overraskede over den flotte gestus. Vi modtog i år kr. 8.000 til arbejdet og vil tilstræbe os på at flest mulige får gavn af denne. Denne opbakning og støtte gør en kæmpe forskel for alle i Caféen. En kæmpe tak til logen.

Bøef, bøf med løg.

Ja denne ikoniske sang af og med Rebecca Bruel og Troels Trier kom mange sikkert ihu, da mætheden sænkede sig over de 32 fremmødte, efter at gæstekokken Jan Egon havde tryllet med gryderne og serveret aftenens måltid. Sammen med holdet i køkkenet fik han fremtryllet en god stemning og herlig duft i hele FamilieHuset og jeg tror alle er enige med mig i, at det var lækkert. Stor tak til JanEgon, Køkkenteamet og til de mange fremmødte, også de nye, som jeg håber følte sig velkomne.