BIRKESØ GRUPPEN, foredrag med Per Harritz.

Omkring 14 personer var mødt op i det gode vejr for at høre om en af egnens modtagegrupper under besættelsen. Per er en kapacitet på området og vi fik mange gode fakta og historier omkring både denne gruppe, men også omkring "Toldstrup", hans ledelse af nedkastningerne samt de farer der lurede hele tiden for modstandsfolkene.

Vi startede med, at Jørn "Grillmester" servere grillpølser med tilbehør og så nød vi kaffen til foredraget. En spændende aften med mange interesserede spørgsmål til Per. En stor tak for din beretning.

Det blev aftalt, at lave en udflugt en lørdag eftermiddag i sporet på besættelsen - vi starter med at besøge museet "De 5 år", herefter beser vi nogle modtage pladser og slutter i Undallslund Plantage, hvor en af to henrettelsespladser for landsforrædere ligger. Dagen sluttes af med fællesspisning. Nærmere tilgår hen over sommeren, så følg med på siden.

Så er Caféen åben igen, og det med manér.

29 veteraner og pårørende mødte op i dag den 10. juni 2020, for at mødes med gamle kammerater igen efter den lange nedlukning pga. Covid-19. Dejligt at se så mange glade mennesker igen og pølserne fik hurtigt ben at gå på. Jørn klarede som vanligt efterspørgslen fint, men måtte alligevel jawe med formanden så alle kunne blive mætte.

Dejligt også at se nogle nye veteraner, en særlig velkomst til dem og på gensyn. Tak til Peter Penner Ulstrup for billederne.

Husk! Vi har Café aften igen på onsdag den 17. juni, hvor vi griller og derefter fortæller Per Harritz om Birkesø Gruppen, en modtagegruppe under besættelsen. Nærmere om dette senere samt tilmelding.

Vel Mødt, dejligt at se jer igen.

Donation fra Søsterloge nr. 22, Dronning Dagmar, Skive.

Onsdag den 29. januar var næstformanden Jørn Bukhave Nielsen og bestyrelsesmedlem Bent Sørensen gæster i Odd Fellow Ordensbygning for at modtage en donation fra Søsterlogen. Det er 4. år Caféen bliver tildelt en donation til vores arbejde for veteraner og pårørende, og vi er meget stolte og overraskede over den flotte gestus. Vi modtog i år kr. 8.000 til arbejdet og vil tilstræbe os på at flest mulige får gavn af denne. Denne opbakning og støtte gør en kæmpe forskel for alle i Caféen. En kæmpe tak til logen.

Bøef, bøf med løg.

Ja denne ikoniske sang af og med Rebecca Bruel og Troels Trier kom mange sikkert ihu, da mætheden sænkede sig over de 32 fremmødte, efter at gæstekokken Jan Egon havde tryllet med gryderne og serveret aftenens måltid. Sammen med holdet i køkkenet fik han fremtryllet en god stemning og herlig duft i hele FamilieHuset og jeg tror alle er enige med mig i, at det var lækkert. Stor tak til JanEgon, Køkkenteamet og til de mange fremmødte, også de nye, som jeg håber følte sig velkomne.