Familieweekend på Hessellund Sø camping.

Fredag den 14. juni mødtes 5 familier til Caféens Familietur til Hessellund Sø Camping. Der var tilmeldt i alt 31, men en enkelt havde fået forfald, så der var mødt 11 børn og 19 voksne frem. Efter indkvartering i Campinghytter samledes vi til en lille briefing og aftensmad - pizza - der forsvandt som dug for solen. Efter en is til dessert hyggede man sig med leg og spil inden man tørnede ind ved 10-tiden, vi skulle jo op og fiske og måske på kanotur på Karup Å næste dag.
Vi mødtes til morgenmad kl. 0830 og her fik vi gæster, da to af vore brugere kom forbi og hjalp med bl.a. fotografering.
Vejret var os lidt imod, men der blev gået til biddet under formiddagens fiskekonkurrence for børnene - alle tog det med godt humør og fangsten var flot. Ungerne hyggede sig og der blev grinet og kæmpet når der var bid. Da tiden sluttede, gik det tilbage til Fiskehytten, hvor fiskene blev vejet og renset under stor opmærksomhed - nogle fik sig en stor oplevelse ud af at se hvordan en fisk hang sammen.
Efter dette var der præmieuddeling til de 3 vindere:
Nr. 1 - Alberte Flørness med en fisk på 1.290 gram
Nr. 2 - Sigurd Flørness med en fisk på 730 gram
Nr. 3 - Mie Hulgaard med en fisk på 660 gram.
Stort tillykke til vinderne og til alle børnene, der fik en lille ekstra præmie, et gavekort til Kiosken.
Der blev budt på frokost i Fiskehytten, og der blev spændt ventet på, om vi fik lov til at sejle i kano, da der nu både var torden og lyn i luften. Desværre måtte det aflyses, men det betød blot, at spillene kom frem og mellem de kraftige byger strøg ungerne ud på legepladsen, på minigolfbanen eller hoppepuden og flere fik sig en dukkert i Badeland. Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag med leg og mange gode snakke mellem de pårørende og mellem veteranerne.
Dagen sluttede med grillmad og Jørn var som vanligt "Chef" - tak for lækker mad. Herefter blev der spillet og hygget til ca. kl. 22 hvor der skulle være ro i lejren.
En enkelt familie måtte tage hjem pga. sygdom, men havde dog nået at få en god weekend ud af det.
Næste morgen mødtes vi til brunch og vi hyggede os i en god halvanden time inden vi skulle rengøre vore hytter og Fiskehytten, så vi kunne aflevere området i pæn stand. Alle gik til opgaven med flid og det så godt, at vi helt slap for at betale noget for slutrengøring.
Det var en fornøjelse at have de fem familier med og selvom der var en fra Silkeborg og en fra Holstebro, så tror jeg de følte sig velkommen og klikkede straks med de øvrige deltagere fra Veteran Café Skive.
Det er min overbevisning at alle fik en god oplevelse med sig hjem og måske lidt nye impulser og forståelse for, hvordan PTSD udmønter sig. Både pårørende og veteranerne havde lejlighed til at få nogle gode snakke om dengang man var udsendt og hvordan ens liv formede sig - en bonus vi ikke skal kimse ad.
Tak til alle hjælpere for jeres indsats og tak til familierne for en rigtig god og spændende weekend, det var skønt med alle de glade børn.
På gensyn i Caféen eller til en anden tur .

CAFÉ AFTEN den 8. MAJ.

Tak til alle for en god dag i Caféen. Det indledningsvise møde med Styrelsen/ministeriets repræsentant, Thomas og Lykke fra Kuben samt Mette og Helle fra kommunen forløb fint og stor tak for en god arbejdsfrokost.
Efterfølgende viste jeg Thomas rundt i FamilieHuset og han fik lejlighed til at tale med et par brugere fra såvel Caféen som "skoletilbuddet" på 1. sal.
Ved den lækre middag, som Jørn havde tilberedt, fik vi besøg af Mette og Helle og de fik sig en god oplevelse med hjem og en forståelse for, hvad det er vi tilbyder i huset. En god dag, hvor jeg er sikker på, at alle fik et godt indtryk af, hvad vi havde fået ud af tilskuddet fra den særlige pulje.

Donation fra Skive Awards 2019

Foto: Jan Sand
Skive Awards 2019

Fredag den 1. marts løb den nye Skive Awards af stablen. Caféen var blevet bedt om at støtte med 3-4 veteraner til hjælp med musikinstrumenter, adgangskontrol, anvisning af pladser med mere. Bent, Jørn og Preben havde budt ind og vi gik frisk til opgaverne, som Lilian sørgede for.

Hun er hjælper for Charlotte og hun løste opgaven med stort overblik og klare anvisninger til os gamle "knuder". En sjov og anderledes opgave med masser af mulighed for at promovere Caféen og vores arbejde, så selv om det blev en lang aften, ja så er vi tilfredse med vores indsats.

Vi løste opgaver som "roadies", "dørmand", billetør, tjener og alle de små opgaver som altid dukker op, når showet kører. Men vi må indrømme, at det godt kunne mærkes både lørdag, søndag og ....

Vi retter en stor tak til Skive Awards 2019 for den flotte donation på kr. 2.000,-.

Donation fra Søsterloge nr. 22 Dronning Dagmar, Skive.

Den 30. januar var næstformanden Jørn Bukhave Nielsen og bestyrelsesmedlem Bent Sørensen gæster i Odd Fellow Ordensbygning for at modtage en donation fra Søsterlogen. Det er 3. år Caféen bliver tildelt en donation til vores arbejde for veteraner og pårørende, og vi er meget stolte og overraskede over den flotte gestus. Vi modtog i år kr. 10.000 til arbejdet og vil tilstræbe os på at flest mulige får gavn af denne. En stor tak til logen.