SIDSTE NYT!

OBS - OBS. HUSK TILMELDING og medbring CORONAPAS/TEST.
 
Kære veteraner og pårørende.
 
De nye regler for forsamlinger gør, at vi fra den 6. maj kan samles 25 personer indendørs og 75 udendørs, men for indendørs siddende med Coronapas/gyldig test (max. 72 timer). Vi sørger for de nødvendige regler bliver overholdt, så i trygt kan møde op og møde jeres kammerater igen.
Vi åbner Caféen igen med et Grillparty onsdag den 12. maj kl. 18-21.
Aht. forplejning bedes du tilmelde dig her, som en kommentar med antal voksne og børn, på hjemmesiden eller på mail til formanden: preben.sloht@gmail.com.
 
Vi glæder os til at se jer igen så på gensyn.
 
NB! Vi holder Caféen åben hver onsdag frem til den 23. juni - se mere på hjemmesiden http://www.veterancafe.dk.
 
Nørkle Klubben åbner igen fra tirsdag den 27. april for de tilknyttede medlemmer og herefter hver tirsdag kl. 0930-1200.
VEL MØDT.

 

 

Familie Weekend Tur til Hessellund Sø Camping - planlagt til 10-12. september 2021, er under planlægning. Økonomien er allerede på plads, så glæd jer. Vi holder jer løbende orienteret omkring tidspunkt og program.

PEACE KEEPERS DAY Lørdag den 29. MAJ 2020, kl. 11.00.

Program:

1030 - 1050   Modtagelse af gæster og faneborg.

1050 - 1100   Opstilling af Faneborg

1100 - 1145   Velkomst

Kranselægning

Mindeord ved formanden

Parade med medaljeoverrækkelse, også børnemedalje

1145 - 1200   Gæster, Fanebærere og øvrige forlægning til traktement i Veteran Caféen.

1200 - 1400   Reception i Veteran Café Skive, Asylgade 4, 7800 Skive

                                            Traktement med forfriskninger.

                                            Taler og kammeratligt samvær              

1400              Arrangementet slutter.

Sted:              Ved Mindestenen, Frederiksdals Allé, 7800 Skive.

Påklædning: Tjenestegørende uniform. Øvrige, fri med anlagte store medaljer.

Tilmelding:   Til Preben Sloht, mail: preben.sloht@gmail.com.  Senest den 22. maj 2021.

Husk at melde hvis dit barn ikke har modtaget Børnemedaljen, så vil den blive udleveret denne dag.

Dette er et arrangement for alle veteraner samt deres familier, indbudte gæster, vore venner fra forsvarsrelaterede foreninger og Veteran-Cafeer.

Markering af NATO Dagen.

Søndag den 4. april 2021 indledtes en ny tradition i Skive, da Veteran Café Skive samledes ved mindestenen for at markere Nato Dagen. I dag er det 72 år siden, at 12 lande, herunder Danmark, underskrev den Nord Atlantiske Traktat, hvilket var grundlaget for etableringen af NATO, North Atlantic Treaty Organisation.
Siden har NATO været garanten for fred i vor del af verdenen og den indbyggede Musketér-ed har kun været bragt i anvendelse én gang, nemlig efter terror angrebet på USA den 11. september 2001.
På denne dag mindes vi derfor den store kollektive indsats, der har sikret freden i vort område. Men som også med forskellige succes rater, har medvirket til, at missioner i de lande, der stiller sig udenfor det internationale samfund, har opretholdt denne fred.
På denne dag mindes vi de, der er kommet til skade i tjenesten og de, der har givet det dyrebareste vi har, livet – for at andre kan leve i frihed.
ÆRE VÆRE DERES MINDE.

Armbånd til alle.

Artilleriet og Nørrejyske Artilleriregiment

Hej derude.
Mens vi venter på udmelding omkring forsamlingsforbuddet, der løber til den 5. april, så kan du se her, hvad vi har lavet.
Ud over de normale armbånd i faldskærmsline, så har vi forsøgt at lave nogle, der relaterer til dit tidligere tjenestested eller klub.
De kan erhverves ved fremmøde i Caféen mod en passende donation til den fortsatte drift af vores aktiviteter.
Prøv at se her:
Artilleri - Nørrejyske Artilleriregiment, Flyvevåbnet, Hærens Materielkommando, Ingeniøregimentet, Politi/Politi Hjemmeværn, Skive Idrætsklub og Midtvest Musketeers/Skive Gators.
Se flere billeder på Facebook - Veteran Café Skive.

Invitation til SSOPs Camp i sommerferien 2021

GODT NYTÅR.

SIDSTE! NØRKLE KLUBBEN AFLYST DEN 12 JAN PGA. COVID-19 RESTRIKTIONER.
Året der gik.
2020 blev et underligt år for os alle. Vi var kun lige kommet i gang med vore aktiviteter, da hele landet blev lukket ned pga. Covid-19 krisen. Det betød mange aflysninger – ofte med kort varsel – men jeg er stolt over, at alle har taget det med godt humør. Det er også en glæde, at måske alle er sluppet fri af virussen og er friske til at møde op i Caféen når vi forhåbentligt kan åbne igen i marts 2021.
Indtil da vil de almindelige Café aftener være aflyst idet vi normalt er 15-24 samlede disse aftener.
Vi har valgt at efterleve myndighedernes anbefalinger idet vores sociale kontaktgruppe hurtigt overstiger de 10 personer og dermed kan være medvirkede til en spredning. Så hellere vente til det igen er sikkert at mødes – så sætter vi alle sejt til for at markere vi er i gang ugen.
I 2020 lykkedes det at gennemføre såvel foredrag som enkelte besøg af foreninger i Caféen ligesom vi vi markerede genåbningen ved en stor grillfest den 10. juni og vi fik lov til at fejre vores 5 års fødselsdag på passende maner.
Årets Familie tur til Hessellund Sø Camping blev igen en succes med hele 46 tilmeldte deltagere. En weekend i børnenes tegn men også med tid til kammeratskab og gode samtaler.
Flagdagen blev markeret af Skive Kommunes Borgmester, der på nettet sendte en hilsen til veteraner og pårørende på dagen. Senere markeredes den i Caféen i samarbejde med Danmarks Veteraner Thy-Mors-Salling, en god og hyggelig dag.
I perioden 28. september til 9. oktober deltog vi i udstillingen ”Gennem Ild og Vand” på Skive Bibliotek. Det var en spændende periode med åbningstale af borgmesteren, 4 veteraner, der fortalte om deres udsendelse og senere foredrag med Kim R. Kock og Jakob Panton. Derudover havde vi besøg af 6 skoleklasser, der fik et godt indtryk af det at være udsendt.
Den 24. oktober markerede vi FN dagen ved at rejse en Mindesten for Danmarks Udsendte i International Tjeneste siden 1948, en flot og værdig dag med de 50 deltagere vi måtte være. Tak til alle for jeres støtte.
Dette blev den sidste aktivitet i 2020 da der herefter blev lukket ned for forsamlinger over 10 personer og dette ser ud til at vare frem til minimum den 28. februar 2021. Vi håber på, at vi kan åbne igen onsdag den 3. marts – sker det vil det blive med markering afstemt efter de gældende regler.
Nørkle Klubben i Skive fortsætter under Covid-19 krisen.
Klubben er for pårørende og veteraner samt personer med PTSD fra andre erhverv med tid og lyst i dagtimerne til at mødes over håndarbejde. Det kan være strikning, hækling, syning, kviltning, knytning af armbånd, ja det er kun interessen og størrelsen af ens hobby, der sætter grænsen. For de der har lyst, kan man også knytte armbånd af faldskærmsliner, både til sig selv og familien men også til Caféen til senere salg.
Der møder normalt 6-8 personer hver tirsdag mellem 0900-1130, startende tirsdag den 5. januar 2021. Her hygger man sig med kaffe, te og en snak om alt der rør sig og selvfølgelig om ens håndværk. På denne måde holder vi liv i Caféen, da alle veteraner og pårørende er velkomne til at kigge forbi og få en kop kaffe, en snak eller rafle og spille, når lejlighed byder sig.
Hold jer orienterede på Facebook og hjemmesiden.
Vi sender jer alle ønsket om et rigtigt
GODT og LYKKEBRINGENDE 2021
og håber i alle må komme raske og sikkert ind i det nye år.

VETERANER FÅR NYT SAMLINGSPUNKT I SKIVE.

Så er MånedsMagasinet klar til fordeling. Du kan hente dit eksemplar i Caféen tirsdage mellem kl. 0930-1200, hvor Nørkle Klubben giver en kop kaffe. Der er et spændende magasin. God fornøjelse.

På FN's 75 års dag, lørdag den 24. oktober 2020, blev Mindesten for Danmarks Udsendte indviet.

På FN's 75 års dag, lørdag den 24. oktober 2020, blev Mindesten for Danmarks Udsendte i International tjeneste siden 1948 ved Skive Kirke indviet. Borgmester Peder Christian Kirkegaard talte for veteranerne og de pårørende og afslørede herefter Mindestenen.
Se kilp fra TV2 Midt-Vest på dette link https://www.tvmidtvest.dk/nyheder/24-10-2020/1930/fn-mindesten-afsloret-i-skive

Foredrag med major Kim R. Kock.

Balkan, Irak og Afghanistan er missionsområder mange kender.
Til gengæld er der ikke mange der kender FN-missionen i Korea.
Derfor var det en stor fornøjelse, at major Kim Kock holdt et levende foredrag på Skive Bibliotek om sin tjeneste ved United Nations Command Military Armistice Commission (UNCMAC), Korea. Kims foredrag var velbesøgt og blev afviklet i forbindelse med, at udstillingen "Gennem Ild og Vand" gæster Skive Kommune frem til d. 9. oktober
Lidt baggrund om UNCMAC:
Da våbenhvilen mellem Sydkorea og Nordkorea blev underskrevet i 1953, blev UNCMAC oprettet med det formål at overvåge parternes overholdelse af våbenhvilen. I dag overvåger UNCMAC dagligt aktiviteterne i Den Demilitariserede Zone mellem de to lande. Dette involverer registrering af brud på våbenhvilen, undersøgelse af sammenstød og gennemførelse af strategiske overflyvninger i DMZ.
Danmarks bidrag til UNCMAC er aktuelt tre officerer fra Forsvaret fra Forsvaret. Opgaverne for de danske officerer er bla.: Operationsplanlægning og overvågning af trafik mellem de to lande.

Tekst og billede: Veterankoordinator Claus Mosbæk

Markering af Flagdagen onsdag den 9. september.

Onsdag den 9. september mødtes 27 pårørende og veteraner til markering af Flagdagen 2020 i FamilieHuset.
I velkomsten rettede formand Preben Sloht en stor tak til både pårørende som veteraner for deres store indsats og forklarede, at man i respekt for de beslutninger som Ingeniørregimentet og Skive var nødsaget til at tage, ikke ville samles på selve dagen, men markere den ved hyggeligt samvær her i aften. Herefter blev fanerne ført ind af Poul Erik fra DANMARKS VETERANER Thy-Mors-Salling (DV TMS) og Jan Egon fra Veteran Café Skive.
Alle fik nu mulighed for at se eller gense borgmester Peder Christian Kirkegaards tale fra den 5. september og der var også en hilsen fra formanden for DV TMS, der var medarrangør af aftenen. Begge taler gav stof til eftertanke og rettede en stor tak til alle for den store indsats, der har gjort en forskel for både Danmark som indsatsområderne.
DV TMS var vært ved det efterfølgende traktement og til kaffen nød vi Connys lækre æblekage med skum.
En hyggelig men anderledes Flagdag, hvor børnene larmede rundt og legede hjemmevandt i huset og forældre og andre fik en god snak og mindedes de "gode gamle dage".
Tak til alle for en hyggelig aften -TAK FOR INDSATSEN.

Familie Weekend tur til Hessellund Sø Camping 2020.

I år var der tilmeldt hele 46 pårørende og veteraner til årets Familie Weekend. Desværre gjorde sygdom et indhug på 8 men det blev alligevel en dejlig tur for de fremmødte. 17 børn fik sammen med deres forældre en dejlig weekend med regn, sol, leg på hoppepude, fiskekonkurrence, spil og masser af tid i svømmepølen.
Vi startede ud fredag eftermiddag og efter et pizza gilde var der tid lidt til hygge inden man tørnede spændt ind i hytterne.
Lørdag startede vi med fiskekonkurrence da vejrudsigten lovede regn over middag, men vi blev overrasket af godt vejr og sol hele dagen.
Der blev gået til den under fiskeriet, hvor hvert barn måtte fange 2 fisk og der blev selvfølgelig kåret en vinder af konkurrencen.
På 3. pladsen kom Caleb med i alt 1030 gram, på 2. pladsen var det Sissel med 1040 gram mens Isabella løb med guldet med i alt 1080 gram.
Efter præmieoverrækkelse stod den på rensning af fiskene, så man kan nyde fangsten når man kommer hjem.
Eftermiddagen gik med leg og svømning samt forskellige spil indtil vi mødtes til aftensmaden, der i år var helstegt pattegris med tilbehør - det var noget der kunne bruges, al den leg og bevægelse havde øget appetitten.
Aftenen gik med spil og hygge og mange fik en god snak om alt der rørte sig. Det var dejligt, at kunne samle 5 nye familier og nogle gengangere fra Randers, Havredal, Frederikshavn, Silkeborg og selvfølgelig fra vores eget område og se hvor godt alle kom ud af det med hinanden. Så er det dejligt at være leder på sådan et arrangement.
Søndag gik man i gang med rengøring af hytter efter morgenmaden og man fik sagt farvel og på gensyn til hinanden efter en dejlig weekend på Hessellund Sø Camping. Jeg vil rette en stor tak til værtsparret samt leder af turen Jørn og hele min stab af dedikerede leder, der gjorde det muligt og sidst en stor tak til alle deltagerne for en skøn weekend - i var skønne at være sammen med.

Caféen fejrede 5 års dagen i strålende solskin.

33 kiggede forbi for at ønske Caféen tillykke med de 5 år. Af særlige gæster skal nævnes Borgmester Peder Christian Kirkegaard, repr. fra Udvalget for Børn og Familier, 3 repr. fra Søsterloge nr. 22, Dronning Dagmar samt et nyt veteranpar med deres skønne datter.
Formanden bøde velkommen og orienterede om året der var gået samt kommende aktiviteter og sluttede med at takke Skive Kommune og vores sponsorer, der gør det muligt at drive Caféen.
Herefter var der hygge med grillmester Jørns tryllerier og kaffe med lagkage.
Tak for de fine gaver og på gensyn i tiden fremover.

MINDESTEN I SKIVE.

Vi er nu så langt fremme med projektet, at vi kan orientere jer om, at der vil blive rejst en "Mindesten for Danmarks Udsendte siden 1948" i Skive - lørdag den 24. oktober 2020.
Det vil finde sted på pladsen ved de to kirker på Frederiksdals Alle, 7800 Skive. Stenen sponsoreres af bl.a. Skive kommune, Ingeniørregimentet (IGR), Danmarks Veteraner (DV) og Veteran Café Skive. Nærmere vil tilgå, men reserver allerede dagen nu, da alle veteraner og pårørende er inviteret sammen med særlige gæster, IGR, kammerater fra de omkringliggende Caféer og lokalafdelinger af DV samt Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet, Politi, Læger og Sygeplejersker nødhjælpspersonel fra NGO'er og andre, der har været udsendt for Danmark.

SE HER!

1. september - FN-Museet udgiver i anledning af FN's 75 åts jubilæum en Mindemedalje. Se mere på hjemmesiden veterancafe.dk under "Opslag".

HUSK! Udstillingen "Gennem Ild og Vand" på Skive Bibliotek i perioden 28. september til 9. oktober 2020. Kom op lær om Danmarks operationer gennem 70 år. Se mere under "Opslag".
30. september kommer major Kim Kock og fortæller om sin tjeneste i bl.a. Korea. Det er kl. 1900 på Biblioteket.
Mandag den 5. oktober kl. 19 foredrag med Jakob Panton. Det er kl. 1900 på Biblioteket.

NB! For begge foredrag og deltagelse i åbningsmødet med panel bestående af bl.a. 4 veteraner, er det nødvendigt at tilmelde sig via opslag, køb billet. Det er gratis, undlad at bestilleden i hardcopy, så kommer der en billet på jeres mail!!

3. oktober - DV Thy-Mors-Salling og Veteran café Mors indbyder til Åbent hus og faneindvielse kl. 12 i de nye loklaer på Frøslev Skole, Elsøvej 240, 7900 Nykøbing Mors.

24. oktober - Indvielse af Mindesten i Skive, nærmere tilgår.

 

SIDSTE NYT.

2020

Dekolet Skilte og print. Brodering af tilbehør.

Din Tøjmand, ny sponsor for påklædning.

Støtte fra Aura Festsange til nyskrivning af tekst til Veteranens hymne.

Tirsdagsklubben, Krejbjerg, kr. 500.

Skive Awards, Oplevelsesfabrikken, kr. 2.000.

Bents Gæve Gutter, kr. 500.

Skousen, Skive donerer ovn m/kogeplader samt god pris på nyt komfur.

Imerco - ny sponsor for bl.a. køkkengrej.

Donation fra Søsterloge nr. 22 Dronning Dagmar Skive, kr 8.000.

NB! Når du skal finde flere menupunkter, så husk at flytte pilen til "Mere" og der vil nu komme en ekstra menu frem.

VETERAN CAFÉ SKIVE

Veteraner og pårørende i Skive har etableret et fristed for alle veteraner og pårørende i Familiehuset, hvor du kan komme og få en kop kaffe, te eller en vand og en uforpligtigende snak med andre veteraner og pårørende om dine oplevelser og evt. problemer.

Så er du ambulancemand, brandmand, Falckmand, frivillig i Hjemmeværn, Beredskabs-korpset, Røde Kors, læge, nødhjælpschauffør, pilot, politimand, præst,  pårørende, soldat, sømand, sygeplejerske der har været udsendt i international tjeneste, så er du velkommen.

Vi samarbejder med Danmarks Veteraner, men det kræver ikke medlemskab at bruge Caféen.

 "Veteraner støtter Veteraner"

Vel Mødt

Hver onsdag i ulige uger

kl. 18 - 21

i FamilieHuset, Asylgade 4,

7800 Skive.